Koleksiyon Çeşitleri

Kelebek Koleksiyonunda Germe İşlemi

En sağlıklı germe işlemi kelebek yakalandıktan sonra hava şartlarına da bağlı olarak en geç 12-24 saat sonra yapılır. Kurumamış ve elastikiyetini koruyan kelebeklerde germe işlemi sırasında hareket ettirmek, istenilen formu vermek daha kolaydır.

Germe işlemi için bazı malzemelere gerek vardır;

İğneler: Kelebek koleksiyonu için ancak yurt dışında özel mağazalarda satılan iğneleri kullanabileceğimiz gibi basit ince, uzun toplu iğnelerden de yararlanabiliriz.

Germe Tahtası: Kelebeği kanatları açık halde tespit edebileceğimiz düzenektir. Yaklaşık 15 cm eninde, 30-40 cm boyunda, uzunlamasına ortasında 1 cm derinliğinde, 0.5 cm eninde bir kanal bulunan, kolay iğne batabilmesi açısından oluklu karton veya balsadan imal edilmiş bir tabladır.

Forceps veya Pens: Kelebeği ve iğneleri tutabilmek için gerekir.

Germe İğnesi: Germe sırasında yardımcı olması için, sivri ucu açıkta kalan, bir kaleme sokulmuş veya boş bir boruya dolgu yapışkan sureti ile tespit edilmiş iğnedir.

Pelur Kağıdı: Gerilmiş kelebeği tespit etmek üzere şeritler kesmek üzere hazır bulundurulur.

Bir Yorum

  1. Merhabalar, dün çok güzel bir kelebek buldum ve saklamak istiyorum. Henüz yaşıyor ama çok yavaş hareket ediyor. Ankara’da yardım alabileceğim bir yer önerebilir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu